Eerste heipalen kindcentrum de grond in

Stap voor stap worden de papieren plannen werkelijkheid. Inmiddels wordt er namelijk hard gewerkt op het Campus de Terp terrein. Zo zijn op maandag 6 maart de eerste heipalen voor het kindcentrum de grond in gegaan. Met een boor, in plaats van met een stampende heimachine, worden de in totaal 134 heipalen geplaatst.

IN DE KRANT: Pumptrack op Campus de Terp?

Campus de Terp moet naast een nieuw kindcentrum en zwembad ook een pumptrack krijgen. Dat vinden leerlingen van het Wiringherlant. Partijen verantwoordelijk voor de campus gaan daar graag in mee. De verwachtingen moeten wel getemperd worden als het gaat om de opleverdatum.

Campus de Terp in beeld

Wethouder Mary van Gent van de Gemeente Hollands Kroon onthulde samen met initiatiefnemers Maaike Esselink van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, Inge van der Kooij – Heijerman van Don Bosco School Wieringerwerf namens Stichting Sarkon, Stichting Surplus en Stichting Kopwerk en Alice Hart van RSG Wiringherlant vandaag het projectbord als kick-off van de bouwfase.

It’s a wrap!

De vierde uitzending van ‘Terp Talks’ is een feit. Op woensdagavond 23 november hadden hoogleraar David van Bodegom, Maaike Esselink (Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer), lifestylecoach Mirjam Bus (project Voel je goed) en Remy Kluvers (Team Sportservice Noordkop), onder leiding van Monique Ooms (She Knows How) in een boeiend gesprek over vitaliteit. De techniek was in handen van DSL Geluids- & Lichtverhuur.

De terp gaat weer spreken

Het is hoog tijd om de terp weer te laten spreken! Op woensdag 23 november aanstaande vindt daarom de vierde editie van de rondetafelgesprekken over Campus de Terp plaats. Aan tafel hoogleraar Vitaliteit David van Bodegom, voorzitter van SSWW Maaike Esselink , leefstijlcoach Mirjam Bus en Remy Kluvers van Team Sportservice die onder leiding van Monique Ooms in gesprek gaan over vitaliteit, het thema van deze uitzending en een belangrijk onderwerp voor alle leeftijden. De projectleiders en initiatiefnemers van de campus zijn uiteraard ook aanwezig om de nodige vragen te beantwoorden. Er is ruimte voor informatie, een goed gesprek, vragen en vooral voor interactie.

Talent genoeg in de Wieringermeer!

Gezond eten, wat is dat eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? Wat kun je allemaal doen voor een gezonde levensstijl? Tijdens gastlessen, gemaakt door Designathon Works en geïnitieerd door Microsoft, leren kinderen van de groepen 6 en 7 van Kindcentrum de Terp wat er allemaal komt kijken bij gezond eten.

Een gezamenlijke ouderavond van Kindcentrum de Terp

Sociale media. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat het sociale media gebruik van je kind binnen de perken blijft? En hoe hou je het dan ook nog eens gezellig met elkaar? Dit kwam aan bod tijdens de eerste gezamenlijke ouderavond die Kindcentrum de Terp organiseerde rond het thema ‘sociale media & mobieltjes’. Alle ouders van de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Wieringerwerf waren uitgenodigd, én de ouders van de brugklassers van rsg Wiringherlant.

Op bezoek bij Koolen Champignons

Daarom krijgen leerlingen van Kindcentrum De Terp – dat straks een plek krijgt op Campus de Terp – nu al de kans om binnen te kijken bij bedrijven op het gebied van voeding & technologie in de Wieringermeer. Ze worden niet alleen rondgeleid, maar ze krijgen ook een opdracht mee.

Bouwrijp maken Campus de Terp van start

Nu de kapvergunning is verleend, kan het bouwrijp maken van Campus de Terp bijna beginnen. Direct nadat de bezwaartermijn voor de kapvergunning op 1 september is verlopen, gaan de werkzaamheden van start.