Kindcentrum bereikt hoogste punt

De bouw van het Kindcentrum van Campus de Terp heeft het hoogste punt bereikt. Op maar liefst 8,5 meter! Een geweldig mooi moment om even bij stil te staan.

Op dinsdagmiddag vertelden de trotse bouwers van de Geus Bouw enthousiast over hun vak en over het vak Techniek op de plek waar we wellicht hun toekomstige collega’s gaan opleiden.

De mijlpaal vierden zij samen met de teams van de scholen (Het Baken, Don Bosco en de Triangel), kinderopvangorganisatie Kappio en betrokken personen vanuit de verschillende besturen, met friet en bier. Een mooie afsluiting voor de zomervakantie en de bouwvak!

Terp Talks gemist? Kijk de uitzending terug!

Op woensdag 21 juni zaten de bouwers om tafel tijdens de opnames van de vijfde – en voorlopig laatste – editie van de Terp Talks. De uitzending stond in het teken van, inderdaad, de bouw.

#dagvandebouw

Nieuwsgierig naar de vorderingen van de bouw?
Kom dan langs en zie met eigen ogen hoe het nieuwe sportgebouw op Campus de Terp tot stand komt.

VOOR IN DE AGENDA:

Op woensdag 21 juni aanstaande vindt de vijfde – en voorlopig laatste – editie plaats van de Terp Talks. Deze keer staat de uitzending in het teken van de bouw en de bouwers. 

Wat is er aan de hand op het Wiringherlant…

Samenwerking Wiringherlant met basisscholen wordt uitgebreid. In de afgelopen jaren is er een groeiende samenwerking ontstaan tussen de basisscholen en rsg Wiringherlant. Dit heeft geleid tot onder andere de al eerder genoemde doorlopende leerlijn Engels.

Engels op (eigen) niveau

De basisscholen van Kindcentrum de Terp en rsg Wiringherlant werken op verschillende onderdelen met elkaar samen om ervoor te zorgen dat leerlingen een soepele overgang ervaren van het primair onderwijs (PO) naar het voortgezet onderwijs (VO). Een mooi voorbeeld hiervan is de leerlijn Engels.

Kinderen van Kindcentrum de Terp nemen een kijkje in de toekomst

Op vrijdag 21 april namen de kinderen van Kindcentrum de Terp – dat nu in aanbouw is op Campus de Terp in Wieringerwerf – een kijkje in de toekomst. Ze brachten een bezoek aan de bouwplaats waar de eerste contouren van het kindcentrum stap voor stap zichtbaar worden. De kinderen sloegen symbolische de eerste paal slaan en begroeven een tijdcapsule.

Hoe ziet jouw ideale schooldag eruit?

Hoe ziet jouw ideale schooldag eruit? Deze vraag stond centraal tijdens de eerste gezamenlijke vergadering van de medezeggenschapsraden van de scholen van het toekomstige Kindcentrum de Terp, de kinderopvangorganisatie Kappio en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer.

Eerste heipalen kindcentrum de grond in

Stap voor stap worden de papieren plannen werkelijkheid. Inmiddels wordt er namelijk hard gewerkt op het Campus de Terp terrein. Zo zijn op maandag 6 maart de eerste heipalen voor het kindcentrum de grond in gegaan. Met een boor, in plaats van met een stampende heimachine, worden de in totaal 134 heipalen geplaatst.