Informatiebijeenkomst Terp Talks gemist?

De volgende Terp Talks vindt plaats op woensdagavond 26 januari 2022. Dan staat het definitief ontwerp van Campus de Terp centraal en zitten de gemeente Hollands Kroon en de ontwerpers van de campus aan tafel. Houd de website en sociale media (Facebook, Instagram en LinkedIn) van Campus de Terp in de gaten voor meer informatie.

Vitaliteitsdebat in de gemeente Hollands Kroon

Op 2 maart 2022 vond bij Camping Waddenzee te Westerland een Vitaliteitsdebat plaats tussen de politieke partijen van de gemeente Hollands Kroon. Het initiatief voor dit debat werd genomen door diverse verenigingen uit de sportsector van gemeente Hollands Kroon, omdat we roken te veel, bewegen te weinig en eten verkeerd…

Leerlingen rsg Wiringherlant ‘pimpen’ projectbureau

Het hoofdkantoor van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer en van Campus de Terp krijgt dit najaar een heuse ‘Campus-uitstraling’. Leerlingen van rsg Wiringherlant maakten, onder leiding van graffiti artist Peter Meijn, een ontwerp voor een graffiti tekening die zij vervolgens binnenkort zelf aanbrengen…

Achter de schermen bij Campus de Terp

Bij de totstandkoming van Campus de Terp zijn verschillende partijen betrokken. Hoe werken zij met elkaar samen om de campus de realiseren? We lichten dit graag toe.

Jeugdtriatlon Wieringermeer groot succes

Zondag 10 oktober vond de allereerste editie van de Jeugdtriatlon Wieringermeer plaats. Ongeveer 35 enthousiaste deelnemers deden mee, verdeeld in 3 leeftijdsgroepen. De start en finish vonden plaats op de Terp.

De Terp spreekt weer!

Zo vlak voor de zomer is het hoog tijd om de terp weer te laten spreken. Op woensdag 15 juni aanstaande vindt de derde editie van de rondetafelgesprekken over Campus de Terp plaats Deze keer gaat de Terp Talks over het onderwijs op de terp. Diverse betrokkenen vertellen alles over hoe de samenwerkingen tussen de verschillende scholen vormgegeven wordt in de praktijk.

De architecten over het ontwerp

‘Met elkaar maken we een totaalbeeld’ Voor de inrichting van de openbare ruimte, het sportgebouw en het kindcentrum op Campus de Terp zijn verschillende architecten ingeschakeld. Hoe komen zij tot hun ontwerp? En hoe maken zij van alle losse elementen toch een geheel? Hoog tijd voor een nadere kennismaking… 

Een mooi begin van de zomer

Zo vlak voor het weekend kunnen we terugkijken op een hele mooi week. Zo hebben we samen met een groep betrokkenen flink nagedacht over de kernwaarden van Campus de Terp tijdens een brainstormsessie op rsg Wiringherlant. Datzelfde deden we ook in de derde editie van de Terp Talks.

Projectbureau Campus de Terp geopend

Begin mei heeft Ronald Muntjewerf van gemeente Hollands Kroon de sleutel van de voormalige ambulancepost in Wieringerwerf officieel overgedragen aan Maaike Esselink, voorzitter van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW). Het gebouw is omgedoopt tot Projectbureau Campus de Terp. Het bureau wordt dé plek waar omwonenden en andere geïnteresseerden terecht kunnen met al hun vragen. Zodra de coronamaatregelen dat toelaten, zullen er vaste openingstijden zijn.