Informatiebijeenkomst Terp Talks gemist?

De volgende Terp Talks vindt plaats op woensdagavond 26 januari 2022. Dan staat het definitief ontwerp van Campus de Terp centraal en zitten de gemeente Hollands Kroon en de ontwerpers van de campus aan tafel. Houd de website en sociale media (Facebook, Instagram en LinkedIn) van Campus de Terp in de gaten voor meer informatie.

Leerlingen rsg Wiringherlant ‘pimpen’ projectbureau

Het hoofdkantoor van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer en van Campus de Terp krijgt dit najaar een heuse ‘Campus-uitstraling’. Leerlingen van rsg Wiringherlant maakten, onder leiding van graffiti artist Peter Meijn, een ontwerp voor een graffiti tekening die zij vervolgens binnenkort zelf aanbrengen…

Jeugdtriatlon Wieringermeer groot succes

Zondag 10 oktober vond de allereerste editie van de Jeugdtriatlon Wieringermeer plaats. Ongeveer 35 enthousiaste deelnemers deden mee, verdeeld in 3 leeftijdsgroepen. De start en finish vonden plaats op de Terp.

De architecten over het ontwerp

‘Met elkaar maken we een totaalbeeld’ Voor de inrichting van de openbare ruimte, het sportgebouw en het kindcentrum op Campus de Terp zijn verschillende architecten ingeschakeld. Hoe komen zij tot hun ontwerp? En hoe maken zij van alle losse elementen toch een geheel? Hoog tijd voor een nadere kennismaking… 

Projectbureau Campus de Terp geopend

Begin mei heeft Ronald Muntjewerf van gemeente Hollands Kroon de sleutel van de voormalige ambulancepost in Wieringerwerf officieel overgedragen aan Maaike Esselink, voorzitter van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW). Het gebouw is omgedoopt tot Projectbureau Campus de Terp. Het bureau wordt dé plek waar omwonenden en andere geïnteresseerden terecht kunnen met al hun vragen. Zodra de coronamaatregelen dat toelaten, zullen er vaste openingstijden zijn.

Vitaal Wieringermeer; onbeperkt bewegen en ontmoeten

Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) is een inwonersinitiatief met als doel sport en welzijn in de Wieringermeer te faciliteren en te laten groeien. Samen met diverse welzijns-, onderwijs-, zorgpartners, ondernemers, bedrijven en sportverenigingen in de Wieringermeer heeft SSWW het plan Vitaal Wieringermeer ontwikkeld. Dit plan maakt de ambitie van SSWW voor onbeperkt bewegen en ontmoeten mogelijk. Het draagt bij aan een gezonde leefstijl van 0-100 jaar in een inspirerende, uitdagende en gezonde binnen- en buitenomgeving. Campus de Terp biedt deze omgeving.

GameDay 2021 op terrein Campus de Terp

Het Windfonds van Windpark Wieringermeer heeft een cheque van 5000 euro toegekend aan de organisatie van de GameDay 2021 voor jongeren in gemeente Hollands Kroon. Dit is een initiatief van SSWW, LINK Projecten en Tech@Connect. Het event vindt plaats in de zomervakantie, van 16 juli tot en met 22 augustus, op het terrein van Campus de Terp.

Graffitikunst voor Campus de Terp

Leerlingen 3 mavo van rsg Wiringherlant hebben, onder leiding van graffiti artist Peter Meijn, de voormalige ambulancepost aan de Dokter Tamsmalaan in Wieringerwerf een Campus de Terp-uitstraling te geven. Dat deden zij met een graffiti tekening die zij zelf hebben ontworpen.

Voortgang achter de schermen

De beste manier om iets te bouwen, is stoppen met praten en er gewoon aan beginnen. Achter de schermen wordt er door het projectteam dan ook hard gewerkt. Met uiteraard de gestelde planning in het achterhoofd. Een planning die aangeeft dat Campus de Terp in de tweede helft van 2023 in gebruik wordt genomen.