Een volle zaal vol met vragen

Campus de Terp krijgt vorm. Stap voor stap, steen voor steen. De bouw van het kindcentrum en het sportcomplex liggen op schema. Na de zomervakantie vindt de officiële opening plaats.

Ruim 150 nieuwsgierige inwoners van Wieringerwerf verzamelden zich op woensdag 3 april in de aula van rsg Wiringherlant om te horen wat Campus de Terp allemaal te bieden heeft. Er werd gedeeld wat de komst van de Campus betekent voor het onderwijs, (sport)verengingen en het bedrijfsleven. En uiteraard ook wat Campus de Terp de inwoners brengt.

Collega’s ontmoeten collega’s

Afgelopen week kwamen alle toekomstige collega’s van Kindcentrum de Terp samen voor een studiedag. Namens de medewerkers van Het Baken, De Triangel en Don Bosco, waren ook alle pedagogisch medewerkers van de groepen van Kappio aanwezig om samen stappen te zetten.

Nog een laatste kijkje op de scholen…

Op zaterdag 13 juli 2024 openen de basisscholen Don Bosco, Traingel en Het Baken hun deuren. Iedereen die geïnteresseerd is, kan nog één keertje een kijkje komen nemen in de huidige schoolgebouwen voor de grote verhuizing naar Kindcentrum De Terp.

Van 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen binnenlopen.
Wees welkom. Heel graag tot dan!

Onthulling logo Kindcentrum de Terp

Het nieuwe kindcentrum is al goed zichtbaar vanaf de weg. Wat nog ontbreekt is het logo waardoor iedereen kan zien dat het hier om Kindcentrum de Terp gaat. Daar kwam op donderdag 7 maart al een beetje verandering in. Voor de kinderen op basisscholen Triangel, Don Bosco en het Baken startte de ochtend met een […]

3 april informatiebijeenkomst – MIS HET NIET

Ben je nieuwsgierig naar wat Campus de Terp allemaal te bieden heeft? Ben je benieuwd wat de komst van de Campus betekent voor het onderwijs, (sport)verengingen en het bedrijfsleven? Wil je weten van Campus de Terp jou brengt? Kom dan op woensdag 3 april aanstaande naar de informatiebijeenkomst en laat je bijpraten.

Samenwerken met de natuur

Campus de Terp is niet alleen een verzameling van gebouwen, integendeel. Het campusterrein krijgt juist een groene uitstraling. De grote lijnen voor de inrichting van de buitenruimte zijn al bekend. Hoe kunnen we hier, als bewoners en gebruikers van de campus, nog meer betekenis aan geven? 

De basis wordt gelegd voor de buitenruimte

De buitenruimte van Campus de Terp wordt in verschillende fases ontwikkeld. Inmiddels is een start gemaakt met het grondwerk en de fundering voor de parkeerplaatsen. Begin februari is bekend welke uitvoerende partijen aan de slag mogen met de rest van het werk. De gemeente Hollands Kroon heeft intensief contact en directe afstemming met de bouwende aannemers. De werkzaamheden verlopen volgens schema zodat het sportgebouw en het kindcentrum in juni 2024 toegankelijk zijn voor de gebruikers. Voor 27 september – de datum van de opening – is fase 1 afgerond.

Berichten over de bouw

De bouw van het kindcentrum en het sportcomplex liggen – ondanks het natte weer en de vorst – goed op schema. Even een korte update.

#column Niet zomaar een ABC’tje

Als bouwer is elk project bijzonder en vooral mooi. Het is namelijk jouw project en jouw klus die jij en je team hebben geklaard. Toch hebben ook bouwers soms hun voorkeuren. Uitdagingen, daar houden ze bijvoorbeeld van. En uitdagingen, die hebben Stefan Wever van De Jong Ursem en Joris Meijer van De Geus Bouw volop gekregen tijdens het bouwen van de sportaccommodatie en het kindcentrum van Campus de Terp…

#column Even binnenkijken…

Weer of geen weer, de bouw van Campus de Terp gaat gewoon door. Achter de hekken van het bouwterrein is er volop bedrijvigheid. Bouwvakkers, installateurs, elektriciens, tegelzetters, zwembadbouwers en allerlei andere techneuten werken intensief met elkaar samen om de deadline voor de oplevering van het sportgebouw en het kindcentrum te halen.