Campus de Terp. Aangenaam kennis te maken.

Campus de Terp is dé plek in de Wieringermeer waar alle inwoners van 0 tot 100 kunnen leren, sporten, recreëren en elkaar ontmoeten in een groene, duurzame, uitdagende en innovatieve omgeving.

Lees verder...

Dit is campus de terp

De terp is een in 1927 gebouwde rechthoekige, platte bult in het vlakke landschap van de Wieringermeer. Het is het eerste wat je ziet als je vanaf de A7 Wieringerwerf binnenrijdt. Het is het visitekaartje van het dorp, van de gemeente en van de regio. Althans dat zou het moeten zijn. Het is de eerste indruk en die moet goed zijn. Die eerste indruk was echter niet goed.

Parallel hieraan waren er zorgen over de verouderde sportfaciliteiten én waren de drie basisscholen ook hoognodig toe aan vernieuwing van hun gebouwen. In plaats van afzonderlijk plannen te maken, werden de koppen bij elkaar gestoken op initiatief van een groep vrijwilligers van SSWW.

Het idee van een gezamenlijke campus ontstond en paste perfect bij de totale herstructurering van Wieringerwerf.

Hierop besloot, in 2019, de gemeente Hollands Kroon de terp en haar directe omgeving te herwaarderen en ze bestempelden het gebied tot ‘campus’. In aanvulling op de bestaande sport- en onderwijsfuncties werd er een nieuw zwembad in een nieuwe sportaccommodatie en een nieuw schoolgebouw aan alle plannen toegevoegd.

Anno nu ís de terp (opnieuw) hét visitekaartje van Wieringerwerf, de gemeente Hollands Kroon en van de Noordkop.

Wat wij doen

Dit kan de campus voor jou betekenen:

Vanuit samenzijn ontstaat samenhang en verbinding, de belangrijke ingrediënten die leefbaarheid een impuls geven. Campus de Terp is veel meer dan een mooi terrein met moderne faciliteiten. Het is een van de pijlers onder de kwaliteit van leven in de regio Wieringermeer.
We kijken ernaar uit om je daar te ontmoeten!

CAMPUS DE TERP

Ontdek de initiatiefnemers

In de ontwikkeling en totstandkoming van Campus de Terp werken de gemeente Hollands Kroon, Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW), basisonderwijsorganisaties Sarkon, Kopwerk en Surplus en Stichting SOVON voor voortgezet onderwijs nauw met elkaar samen.

Lees meer
CAMPUS DE TERP

In Beeld

NIEUWS

Het laatste nieuws van Campus de Terp

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Bedankt voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.