Samenwerken met de natuur

Campus de Terp is niet alleen een verzameling van gebouwen, integendeel. Het campusterrein krijgt juist een groene uitstraling. De grote lijnen voor de inrichting van de buitenruimte zijn al bekend. Hoe kunnen we hier, als bewoners en gebruikers van de campus, nog meer betekenis aan geven? 

De basis wordt gelegd voor de buitenruimte

De buitenruimte van Campus de Terp wordt in verschillende fases ontwikkeld. Inmiddels is een start gemaakt met het grondwerk en de fundering voor de parkeerplaatsen. Begin februari is bekend welke uitvoerende partijen aan de slag mogen met de rest van het werk. De gemeente Hollands Kroon heeft intensief contact en directe afstemming met de bouwende aannemers. De werkzaamheden verlopen volgens schema zodat het sportgebouw en het kindcentrum in juni 2024 toegankelijk zijn voor de gebruikers. Voor 27 september – de datum van de opening – is fase 1 afgerond.

Berichten over de bouw

De bouw van het kindcentrum en het sportcomplex liggen – ondanks het natte weer en de vorst – goed op schema. Even een korte update.

#column Niet zomaar een ABC’tje

Als bouwer is elk project bijzonder en vooral mooi. Het is namelijk jouw project en jouw klus die jij en je team hebben geklaard. Toch hebben ook bouwers soms hun voorkeuren. Uitdagingen, daar houden ze bijvoorbeeld van. En uitdagingen, die hebben Stefan Wever van De Jong Ursem en Joris Meijer van De Geus Bouw volop gekregen tijdens het bouwen van de sportaccommodatie en het kindcentrum van Campus de Terp…

#column Even binnenkijken…

Weer of geen weer, de bouw van Campus de Terp gaat gewoon door. Achter de hekken van het bouwterrein is er volop bedrijvigheid. Bouwvakkers, installateurs, elektriciens, tegelzetters, zwembadbouwers en allerlei andere techneuten werken intensief met elkaar samen om de deadline voor de oplevering van het sportgebouw en het kindcentrum te halen.

SAVE THE DATE (3 april aanstaande)

Ben je nieuwsgierig naar wat Campus de Terp allemaal te bieden heeft? Reserveer dan nu alvast 3 april vanaf 19.00 uur in je agenda. Dan organiseren we een informatiebijeenkomst over Campus de Terp.

Kindcentrum bereikt hoogste punt

De bouw van het Kindcentrum van Campus de Terp heeft het hoogste punt bereikt. Op maar liefst 8,5 meter! Een geweldig mooi moment om even bij stil te staan.

Op dinsdagmiddag vertelden de trotse bouwers van de Geus Bouw enthousiast over hun vak en over het vak Techniek op de plek waar we wellicht hun toekomstige collega’s gaan opleiden.

De mijlpaal vierden zij samen met de teams van de scholen (Het Baken, Don Bosco en de Triangel), kinderopvangorganisatie Kappio en betrokken personen vanuit de verschillende besturen, met friet en bier. Een mooie afsluiting voor de zomervakantie en de bouwvak!

Terp Talks gemist? Kijk de uitzending terug!

Op woensdag 21 juni zaten de bouwers om tafel tijdens de opnames van de vijfde – en voorlopig laatste – editie van de Terp Talks. De uitzending stond in het teken van, inderdaad, de bouw.

#dagvandebouw

Nieuwsgierig naar de vorderingen van de bouw?
Kom dan langs en zie met eigen ogen hoe het nieuwe sportgebouw op Campus de Terp tot stand komt.