V.l.n.r. Burgemeester Rian van Dam, Johan Vos en Maaike Esselink.

Burgemeester Rian van Dam, voorzitter Maaike Esselink en Johan Vos van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer hebben vrijdag 17 december een aantal overeenkomsten ondertekend voor de sportfaciliteiten bij Campus de Terp. 

Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) is verantwoordelijk voor de komst en uitvoering van het sportgedeelte op Campus de Terp. Na de eerdere ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is gestart met de echte uitvoering van de Campus. Voor SSWW moesten hiervoor aparte overeenkomsten opgesteld worden tussen de gemeente en de stichting. Deze overeenkomsten zijn vrijdag 17 december 2021 ondertekend.

‘Ongelooflijk trots’
Burgemeester Rian van Dam van de gemeente Hollands Kroon liet desgevraagd weten ‘ongelooflijk trots’ te zijn. “Sport en onderwijs zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden en bij Campus De Terp komen die twee op een prachtige manier samen”, aldus de burgemeester. “Deze combinatie versterkt zowel de geestelijke als de fysieke gezondheid en bovendien bevordert het de leefbaarheid van het dorp Wieringerwerf. Tel daarbij op dat dit project wordt gedragen door een groep fantastische vrijwilligers en u zult begrijpen dat ik ongelooflijk trots ben.” De gemeente heeft in haar accommodatiebeleid besloten om de verantwoordelijkheid voor het onderhoud, beheer en eigendom van gemeentelijke accommodaties aan de inwoners over te dragen. Deze overdracht past binnen dat beleid. 

Aan de plannen voor de campus wordt inmiddels al een aantal jaren gewerkt. Zoals nu de planning is, begint de bouw van de campus rond de tweede helft van 2022.