Gezond eten, wat is dat eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? Wat kun je allemaal doen voor een gezonde levensstijl? Tijdens gastlessen, gemaakt door Designathon Works en geïnitieerd door Microsoft, leren kinderen van de groepen 6 en 7 van Kindcentrum de Terp wat er allemaal komt kijken bij gezond eten. De kinderen worden daarbij uitgedaagd om zelf met goede ideeën en oplossingen te komen voor een gezonde levensstijl. Microsoft werkt het beste idee uit om dit vervolgens op de verschillende scholen uit te voeren. Dat zorgde wel voor enthousiasme bij de kinderen.

Tijdens de lessen leren kinderen oplossingsgericht te denken en te ontwerpen. Al doende ontdekken ze waar hun talenten liggen. Bovendien krijgen ze inzicht in het maatschappelijke vraagstuk rond gezondheid en leefstijl.

De lessen leverden verrassende ideeën op. Zo bedachten de kinderen bijvoorbeeld een app om gezond eten te bestellen, een spel om kinderen meer te leren over gezond eten en zijn er posters gemaakt om gezond eten meer onder de aandacht te brengen. De leerlingen gingen actief met techniek aan de slag om problemen op te lossen. Ook de lampionnen voor 11 november werden in het thema ‘gezonde levensstijl’ gemaakt.

Talent genoeg dus, in de Wieringermeer!
#samenleren #verbinding #vitaliteit #toekomstgericht