Campus de Terp in Wieringerwerf krijgt stap voor stap vorm. En niet alleen op papier. Zo begint op maandag 17 januari het snoeien en verwijderen van de onderbeplanting. Daarnaast start rond februari de sloop van het buitenbad van Zwembad De Terp. Ook wordt er zand en grond geleverd wat voor latere bouwwerkzaamheden bedoeld is. Deze bouwwerkzaamheden beginnen zodra dit kan.

Planten en bomen belangrijk 
Het groen dat wordt gesnoeid is noemen we ‘onderbeplanting’. Hierbij gaat het ongeveer om beplanting onder bomen en heesters welke redelijk weinig onderhoud nodig hebben. De bomen waarvoor een kapvergunning nodig is, blijven staan gedurende de procedure voor de vergunning. Waar groen verdwijnt, keert dit op een andere plek op het terrein terug. Campus de Terp krijgt een groene, parkachtige uitstraling waarin groen een belangrijke rol speelt. Hiermee is in het ontwerp rekening gehouden.

Mis niets Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Campus de Terp? Wilt u de werkzaamheden en voortgang op de voet volgen? Houd dan de website van Campus de Terp in de gaten. Dit is www.campusdeterp.nl. Alle ontwikkelingen kunt u hier volgen.

Op deze site kunt u zich ook abonneren op de nieuwsbrief. Deze ontvangt u wanneer er nieuws te melden is. Laat uw mailadres achter en weet zeker dat u niets mist! Als u specifieke vragen heeft, kunt u deze sturen naar info@campusdeterp.nl.

Wat is Campus de Terp?
Op Campus de Terp komen onderwijs, sport, ontwikkeling, recreatie en ondernemen samen. Op het campusterrein komt onder andere een kindcentrum. Dit is een centrum voor drie basisscholen en kinderopvang. Daarnaast komen er een sporthal, zwembad en diverse buitensportvoorzieningen. Middelbare school rsg Wiringherlant staat aan de noordzijde van de campus, net als de Zuiderzeehal. De Zuiderzeehal wordt gesloopt nadat de nieuwe sporthal in gebruik is genomen.