NIEUWS

Campus de Terp is in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan onze nieuwspagina. Hier vind je een overzicht van de actualiteiten.

Nieuws

Een mooi begin van de zomer

16-06-2022
Zo vlak voor het weekend kunnen we terugkijken op een hele mooi week. Zo hebben we samen met een groep betrokkenen flink nagedacht over de kernwaarden van Campus de Terp tijdens een brainstormsessie op rsg Wiringherlant. Datzelfde deden we ook in de derde editie van de Terp Talks.
Nieuws

De Terp spreekt weer!

09-06-2022
Zo vlak voor de zomer is het hoog tijd om de terp weer te laten spreken. Op woensdag 15 juni aanstaande vindt de derde editie van de rondetafelgesprekken over Campus de Terp plaats Deze keer gaat de Terp Talks over het onderwijs op de terp. Diverse betrokkenen vertellen alles over hoe de samenwerkingen tussen de verschillende scholen vormgegeven wordt in de praktijk.
Nieuws

Het mediateam vlogt door

18-03-2022
Om het vlogteam nog meer inspiratie te geven voor het creëren van filmpjes, kregen zij op 18 maart een vlogcursus van vlogger Mick, die bekend is van zijn Youtubefilmpjes. Een super inspirerend en vooral erg leuke sessie was het!
Nieuws

Engelse les

14-03-2022
Een concreet voorbeeld van de samenwerking is te vinden in de doorlopende leerlijn (van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs) van het vak Engels. Zoals wellicht bekend werken de basisscholen hiervoor al samen met rsg Wiringherlant…
Nieuws

Herinneringen van de badjuf

09-03-2022
Vorige week zijn de werkmannen gestart met het slopen van het buitenbad van wat ooit bekend stond als Zwembad de Terp. Veel mooie en ontroerende herinneringen kwamen boven. Ook bij oud-badjuf Tity…
Nieuws

Vitaliteitsdebat in de gemeente Hollands Kroon

03-03-2022
Op 2 maart 2022 vond bij Camping Waddenzee te Westerland een Vitaliteitsdebat plaats tussen de politieke partijen van de gemeente Hollands Kroon. Het initiatief voor dit debat werd genomen door diverse verenigingen uit de sportsector van gemeente Hollands Kroon, omdat we roken te veel, bewegen te weinig en eten verkeerd…
Nieuws

Aanbestedingstraject nieuwbouw Kindcentrum de Terp

22-02-2022
Wie krijgt de opdracht om het Kindcentrum ook daadwerkelijk te gaan bouwen? Dat antwoord is nog niet zo simpel te geven. Een aanbesteding gaat hieraan vooraf. En dit aanbesteden van werken kan op vele manieren. Zo zijn in Nederland schoolbesturen gebonden aan de aanbestedingsregels die de lokale- en rijksoverheid oplegt…
Nieuws

Samenwerkende scholen

14-02-2022
De afgelopen maanden hebben de onderwijsteams niet stilgezeten. Naast het wekelijkse directieoverleg tussen de directeuren van de verschillende scholen in het Kindcentrum en de opvang zijn ook de teamleden met elkaar in gesprek…
Nieuws

Achter de schermen bij Campus de Terp

02-02-2022
Bij de totstandkoming van Campus de Terp zijn verschillende partijen betrokken. Hoe werken zij met elkaar samen om de campus de realiseren? We lichten dit graag toe.
Nieuws

De Terp heeft weer gesproken

28-01-2022
De tweede uitzending van ‘Terp Talks’ is een feit! Op woensdagavond 26 januari vertelden, onder leiding van host Monique Ooms, de drie architecten en de gemeente Hollands Kroon meer over over het definitief ontwerp. Ook de verschillende projectleiders vanuit de scholen en SSWW waren aanwezig om een toelichting te geven over alle plannen.  Deze editie is helaas opgenomen zonder publiek. Vragen konden echter wel gesteld worden en dit werd dan ook volop gedaan. 
Nieuws

Het snoeien is begonnen!

17-01-2022
De eerste (spreekwoordelijke) schop is de grond in gegaan. Campus de Terp in Wieringerwerf krijgt stap voor stap vorm. Op maandag 17 januari is het snoeien gestart en is er een begin gemaakt met het verwijderen van de onderbeplanting.
Nieuws

Voorbereidingen bouw Campus de Terp van start

14-01-2022
Campus de Terp in Wieringerwerf krijgt stap voor stap vorm. En niet alleen op papier. Zo begint op maandag 17 januari het snoeien en verwijderen van de onderbeplanting. Daarnaast start rond februari de sloop van het buitenbad van Zwembad De Terp. Ook wordt er zand en grond geleverd wat voor latere bouwwerkzaamheden bedoeld is. Deze bouwwerkzaamheden beginnen zodra dit kan.
Nieuws

Ondertekening overeenkomsten Campus De Terp in Wieringerwerf

20-12-2021
Burgemeester Rian van Dam (links op de foto), voorzitter Maaike Esselink en Johan Vos van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer hebben vrijdag 17 december een aantal overeenkomsten ondertekend voor de sportfaciliteiten bij Campus De Terp.
Nieuws

De Terp Talks

30-11-2021
Woensdag 26 januari 2022  is het tijd voor de tweede Terp Talks. Een serie bijeenkomsten over de bouw, de realisatie, de ideeën en ontwikkelingen rondom Campus de Terp. Deze keer zitten aan tafel de gemeente Hollands Kroon en de architecten van Campus de Terp om te praten over het definitief ontwerp. Ook de projectleiders en de initiatiefnemers zijn aanwezig. Er is ruimte voor informatie, een goed gesprek, vragen en vooral interactie.
Nieuws

Graffitikunst voor Campus de Terp

22-11-2021
Leerlingen 3 mavo van rsg Wiringherlant hebben, onder leiding van graffiti artist Peter Meijn, de voormalige ambulancepost aan de Dokter Tamsmalaan in Wieringerwerf een Campus de Terp-uitstraling te geven. Dat deden zij met een graffiti tekening die zij zelf hebben ontworpen.
Nieuws

Vitaal Wieringermeer; onbeperkt bewegen en ontmoeten

01-11-2021
Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) is een inwonersinitiatief met als doel sport en welzijn in de Wieringermeer te faciliteren en te laten groeien. Samen met diverse welzijns-, onderwijs-, zorgpartners, ondernemers, bedrijven en sportverenigingen in de Wieringermeer heeft SSWW het plan Vitaal Wieringermeer ontwikkeld. Dit plan maakt de ambitie van SSWW voor onbeperkt bewegen en ontmoeten mogelijk. Het draagt bij aan een gezonde leefstijl van 0-100 jaar in een inspirerende, uitdagende en gezonde binnen- en buitenomgeving. Campus de Terp biedt deze omgeving.
Nieuws

De architecten over het ontwerp

29-10-2021
‘Met elkaar maken we een totaalbeeld’ Voor de inrichting van de openbare ruimte, het sportgebouw en het kindcentrum op Campus de Terp zijn verschillende architecten ingeschakeld. Hoe komen zij tot hun ontwerp? En hoe maken zij van alle losse elementen toch een geheel? Hoog tijd voor een nadere kennismaking… 
Nieuws

Leerlingen rsg Wiringherlant ‘pimpen’ projectbureau

28-10-2021
Het hoofdkantoor van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer en van Campus de Terp krijgt dit najaar een heuse ‘Campus-uitstraling’. Leerlingen van rsg Wiringherlant maakten, onder leiding van graffiti artist Peter Meijn, een ontwerp voor een graffiti tekening die zij vervolgens binnenkort zelf aanbrengen…
Nieuws

Jeugdtriatlon Wieringermeer groot succes

11-10-2021
Zondag 10 oktober vond de allereerste editie van de Jeugdtriatlon Wieringermeer plaats. Ongeveer 35 enthousiaste deelnemers deden mee, verdeeld in 3 leeftijdsgroepen. De start en finish vonden plaats op de Terp.
Nieuws

Informatiebijeenkomst Terp Talks gemist?

24-09-2021
De volgende Terp Talks vindt plaats op woensdagavond 26 januari 2022. Dan staat het definitief ontwerp van Campus de Terp centraal en zitten de gemeente Hollands Kroon en de ontwerpers van de campus aan tafel. Houd de website en sociale media (Facebook, Instagram en LinkedIn) van Campus de Terp in de gaten voor meer informatie.
Nieuws

De terp heeft gesproken

06-09-2021
Wat is Campus de Terp? Wat kun je er doen? Voor wie is Campus de Terp? Wat heb ik, als inwoner van Wieringerwerf eraan? Wat gaat het ons als gemeente opleveren? Op deze en nog veel meer vragen kwam het antwoord. Ook nieuwsgierig? Kijk dan snel de eerste aflevering van Terp Talks terug!
Nieuws

De Terp Talks

23-08-2021
Maandag 6 september start de allereerste Terp Talks. Een serie bijeenkomsten over de bouw, de realisatie, de ideeën en ontwikkelingen rondom Campus de Terp. Alle inwoners en belanghebbenden van Wieringerwerf en omgeving zijn meer dan welkom…
Nieuws

Ontwerpbestemmingsplan Campus de Terp ter inzage 

27-07-2021
Voor een aantal gebieden in Wieringerwerf ligt er vanaf 27 juli 2021 een bestemmingsplan ter inzage. Zo ook voor Campus de Terp. Inwoners kunnen de ontwerpplannen inzien en een reactie erop geven. Een zienswijze wordt deze reactie ook wel genoemd…
Nieuws

Mediateam zet eerste stappen

13-07-2021
Wat weten de bewoners van Wieringerwerf en omgeving al over Campus de Terp? Na de zomervakantie gaat ons mediateam in volle vaart aan de slag. Diogo, Levi, Olivier, Tess en Yana gaan verslag doen van alle ontwikkelingen rondom Campus de Terp. Wij presenteren hier alvast een voorproefje van hun eerste vlog in de maak. Na de zomervakantie volgt er meer. Let op: u kunt ze ook op straat tegenkomen ‘-).
Nieuws

Het expertteam Bedrijven – XPTB

09-07-2021
Het expertteam Bedrijven is in het leven geroepen om te werken aan een structurele en intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in het Duurzaamheidslab en op Campus de Terp. Het expertteam Bedrijven bestaat uit mensen uit het bedrijfsleven, afgevaardigden van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer en uit het basis- en voortgezet onderwijs.
Nieuws

Campus de Terp, Microsoft en IT-Workz slaan de handen ineen voor het Duurzaamheidslab

07-07-2021
Op RSG Wiringherlant staat een mooie ruimte klaar om groepen leerlingen met onderzoekend leren mee te nemen in verschillende duurzaamheidsthema’s. Maar dit lab is niet alleen beschikbaar voor de leerlingen van RSG Wiringherlant. Het duurzaamheidslab is een initiatief van deze school samen met een aantal basisscholen in Wieringerwerf die straks samen Campus de Terp gaan vormen. Zowel leerlingen van deze basisscholen als van het voortgezet onderwijs zullen in het lab samen de duurzaamheidsthema’s gaan verkennen.
Nieuws

De eerste indrukken van Campus de Terp

07-07-2021
Tijdens de druk bezochte inloopbijeenkomst rond het programma voor herstructurering Wieringerwerf op dinsdag 6 juli zijn er weer stappen gezet.
Nieuws

Inloopbijeenkomst herstructurering Wieringerwerf op 6 juli 2021

06-07-2021
Op 6 juli organiseert het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Hollands Kroon een inloopbijeenkomst rond het programma voor herstructurering Wieringerwerf. Nu de coronamaatregelen versoepelen, is een bijeenkomst weer mogelijk.
Nieuws

GameDay 2021 op terrein Campus de Terp

02-07-2021
Het Windfonds van Windpark Wieringermeer heeft een cheque van 5000 euro toegekend aan de organisatie van de GameDay 2021 voor jongeren in gemeente Hollands Kroon. Dit is een initiatief van SSWW, LINK Projecten en Tech@Connect. Het event vindt plaats in de zomervakantie, van 16 juli tot en met 22 augustus, op het terrein van Campus de Terp.
Nieuws

Voortgang achter de schermen

02-07-2021
De beste manier om iets te bouwen, is stoppen met praten en er gewoon aan beginnen. Achter de schermen wordt er door het projectteam dan ook hard gewerkt. Met uiteraard de gestelde planning in het achterhoofd. Een planning die aangeeft dat Campus de Terp in de tweede helft van 2023 in gebruik wordt genomen.
Nieuws

Presentatie materiaal en kleurstelling sportaccommodaties

11-06-2021
Op vrijdag 11 juni hield architectenbureau Slangen + Koenis Architecten voor het bestuur van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer een monsterpresentatie voor de nieuwe sporthal en het nieuwe zwembad van Campus de Terp.
Nieuws

Duurzaamheidslab: hét technologielokaal voor de regio

10-06-2021
Samen leren over wetenschap en technologie. Op Campus de Terp wordt de samenwerking tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs de komende jaren verder uitgebreid, ook op andere vakgebieden.
Nieuws

Projectbureau Campus de Terp geopend

01-06-2021
Begin mei heeft Ronald Muntjewerf van gemeente Hollands Kroon de sleutel van de voormalige ambulancepost in Wieringerwerf officieel overgedragen aan Maaike Esselink, voorzitter van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW). Het gebouw is omgedoopt tot Projectbureau Campus de Terp. Het bureau wordt dé plek waar omwonenden en andere geïnteresseerden terecht kunnen met al hun vragen. Zodra de coronamaatregelen dat toelaten, zullen er vaste openingstijden zijn.

Bestemmingsplan Campus de Terp Wieringerwerf vastgesteld

Op donderdag 25 november heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor Campus de Terp vastgesteld. Hiermee is een grote stap gezet naar de uitvoering van Campus de Terp in Wieringerwerf. Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, is er een juridische basis om besluiten te nemen over toekomstige aanvragen om omgevingsvergunningen.
Skip to content