Zoek
Sluit dit zoekvak.

NIEUWS

Campus de Terp is in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan onze nieuwspagina. Hier vind je een overzicht van de actualiteiten.

Nieuws

Campus de Terp is van iedereen

06-06-2024
De opening van Campus de Terp komt dichterbij, stap voor stap, steen voor steen. Hoe kan jouw organisatie, instelling, initiatief of bedrijf aanhaken bij dit unieke initiatief? Welke mogelijkheden voor samenwerking zie jij? Wat heb je te brengen? Welke kansen zie jij? Op zoek naar de antwoorden op deze vragen vond er donderdag 6 juni een speeddatesessie plaats bij @Cultuurschuur in Wieringerwerf. Een geanimeerde middag die leidde tot mooie gesprekken, concrete afspraken en vervolgafspraken die de komende tijd worden uitgewerkt. Zo wordt Campus de Terp steeds meer van iedereen van 0 tot 100 in de Wieringermeer.
Nieuws

Niet meer spannend, maar juist leuk

31-05-2024
Niet alleen de nieuwbouw hoort bij Campus de Terp. We zouden het bijna vergeten. Het bestaande rsg Wiringherlant is namelijk net zo goed onderdeel van het project. En hoe. De lijnen zijn kort, de samenwerkingen nauw. De middelbare school is een belangrijke schakel.
Nieuws

Kindcentrum De Terp opgeleverd

07-05-2024
Op dinsdag 7 mei 2024 zetten de drie schoolbesturen, Kopwerk, Surplus en Sarkon, en het bestuur van kinderopvangorganisatie Kappio met veel enthousiasme hun handtekening voor de oplevering van Kindcentrum de Terp. Nadat in maart 2023 de eerste heipalen de grond in gingen, is het gebouw nu klaar. Aannemers Klaver Giant Groep en De Geus bouw droegen met gepaste trots de sleutels over.
Nieuws

Speeddaten met Campus de Terp

30-04-2024
De opening van Campus de Terp komt dichterbij. Op welke manier zou jouw organisatie, instelling, initiatief of bedrijf kunnen aanhaken bij dit unieke initiatief? Welke mogelijkheden voor samenwerking zie jij? Wat heb je te brengen? Welke kansen zie jij? Om dat in beeld te brengen en hierover concrete afspraken te maken, organiseren we op 6 juni 2024 van 16.00 tot 18.00 uur een speeddatesessie in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.
Nieuws

Een volle zaal vol met vragen

04-04-2024
Campus de Terp krijgt vorm. Stap voor stap, steen voor steen. De bouw van het kindcentrum en het sportcomplex liggen op schema. Na de zomervakantie vindt de officiële opening plaats. Ruim 150 nieuwsgierige inwoners van Wieringerwerf verzamelden zich op woensdag 3 april in de aula van rsg Wiringherlant om te horen wat Campus de Terp allemaal te bieden heeft. Er werd gedeeld wat de komst van de Campus betekent voor het onderwijs, (sport)verengingen en het bedrijfsleven. En uiteraard ook wat Campus de Terp de inwoners brengt.
Nieuws

Collega’s ontmoeten collega’s

22-03-2024
Afgelopen week kwamen alle toekomstige collega’s van Kindcentrum de Terp samen voor een studiedag. Namens de medewerkers van Het Baken, De Triangel en Don Bosco, waren ook alle pedagogisch medewerkers van de groepen van Kappio aanwezig om samen stappen te zetten.
Nieuws

Nog een laatste kijkje op de scholen…

16-03-2024
Op zaterdag 13 juli 2024 openen de basisscholen Don Bosco, Traingel en Het Baken hun deuren. Iedereen die geïnteresseerd is, kan nog één keertje een kijkje komen nemen in de huidige schoolgebouwen voor de grote verhuizing naar Kindcentrum De Terp. Van 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen binnenlopen. Wees welkom. Heel graag tot dan!
Nieuws

3 april informatiebijeenkomst – MIS HET NIET

29-02-2024
Ben je nieuwsgierig naar wat Campus de Terp allemaal te bieden heeft? Ben je benieuwd wat de komst van de Campus betekent voor het onderwijs, (sport)verengingen en het bedrijfsleven? Wil je weten van Campus de Terp jou brengt? Kom dan op woensdag 3 april aanstaande naar de informatiebijeenkomst en laat je bijpraten.
Nieuws

#column Niet zomaar een ABC’tje

01-02-2024
Als bouwer is elk project bijzonder en vooral mooi. Het is namelijk jouw project en jouw klus die jij en je team hebben geklaard. Toch hebben ook bouwers soms hun voorkeuren. Uitdagingen, daar houden ze bijvoorbeeld van. En uitdagingen, die hebben Stefan Wever van De Jong Ursem en Joris Meijer van De Geus Bouw volop gekregen tijdens het bouwen van de sportaccommodatie en het kindcentrum van Campus de Terp…
Nieuws

De basis wordt gelegd voor de buitenruimte

30-01-2024
De buitenruimte van Campus de Terp wordt in verschillende fases ontwikkeld. Inmiddels is een start gemaakt met het grondwerk en de fundering voor de parkeerplaatsen. Begin februari is bekend welke uitvoerende partijen aan de slag mogen met de rest van het werk. De gemeente Hollands Kroon heeft intensief contact en directe afstemming met de bouwende aannemers. De werkzaamheden verlopen volgens schema zodat het sportgebouw en het kindcentrum in juni 2024 toegankelijk zijn voor de gebruikers. Voor 27 september – de datum van de opening – is fase 1 afgerond.
Nieuws

SAVE THE DATE (3 april aanstaande)

22-01-2024
Ben je nieuwsgierig naar wat Campus de Terp allemaal te bieden heeft? Reserveer dan nu alvast 3 april vanaf 19.00 uur in je agenda. Dan organiseren we een informatiebijeenkomst over Campus de Terp.
Nieuws

#column Even binnenkijken…

18-01-2024
Weer of geen weer, de bouw van Campus de Terp gaat gewoon door. Achter de hekken van het bouwterrein is er volop bedrijvigheid. Bouwvakkers, installateurs, elektriciens, tegelzetters, zwembadbouwers en allerlei andere techneuten werken intensief met elkaar samen om de deadline voor de oplevering van het sportgebouw en het kindcentrum te halen.
Nieuws

Berichten over de bouw

29-12-2023
De bouw van het kindcentrum en het sportcomplex liggen – ondanks het natte weer en de vorst – goed op schema. Even een korte update.
Nieuws

Samenwerken met de natuur

13-12-2023
Campus de Terp is niet alleen een verzameling van gebouwen, integendeel. Het campusterrein krijgt juist een groene uitstraling. De grote lijnen voor de inrichting van de buitenruimte zijn al bekend. Hoe kunnen we hier, als bewoners en gebruikers van de campus, nog meer betekenis aan geven? 
Nieuws

Inloopavond herstructurering Wieringerwerf

12-10-2023
Inloopavond 17 oktober 17.00 – 20.00 uur (EEN UITNODIGING VAN DE GEMEENTE)
Nieuws

Kindcentrum bereikt hoogste punt

19-07-2023
De bouw van het Kindcentrum van Campus de Terp heeft het hoogste punt bereikt. Op maar liefst 8,5 meter! Een geweldig mooi moment om even bij stil te staan. Op dinsdagmiddag vertelden de trotse bouwers van de Geus Bouw enthousiast over hun vak en over het vak Techniek op de plek waar we wellicht hun toekomstige collega’s gaan opleiden. De mijlpaal vierden zij samen met de teams van de scholen (Het Baken, Don Bosco en de Triangel), kinderopvangorganisatie Kappio en betrokken personen vanuit de verschillende besturen, met friet en bier. Een mooie afsluiting voor de zomervakantie en de bouwvak!
Ga naar de inhoud