Search
Close this search box.

NIEUWS

Campus de Terp is in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan onze nieuwspagina. Hier vind je een overzicht van de actualiteiten.

Nieuws

#column Niet zomaar een ABC’tje

01-02-2024
Als bouwer is elk project bijzonder en vooral mooi. Het is namelijk jouw project en jouw klus die jij en je team hebben geklaard. Toch hebben ook bouwers soms hun voorkeuren. Uitdagingen, daar houden ze bijvoorbeeld van. En uitdagingen, die hebben Stefan Wever van De Jong Ursem en Joris Meijer van De Geus Bouw volop gekregen tijdens het bouwen van de sportaccommodatie en het kindcentrum van Campus de Terp…
Nieuws

De basis wordt gelegd voor de buitenruimte

30-01-2024
De buitenruimte van Campus de Terp wordt in verschillende fases ontwikkeld. Inmiddels is een start gemaakt met het grondwerk en de fundering voor de parkeerplaatsen. Begin februari is bekend welke uitvoerende partijen aan de slag mogen met de rest van het werk. De gemeente Hollands Kroon heeft intensief contact en directe afstemming met de bouwende aannemers. De werkzaamheden verlopen volgens schema zodat het sportgebouw en het kindcentrum in juni 2024 toegankelijk zijn voor de gebruikers. Voor 27 september – de datum van de opening – is fase 1 afgerond.
Nieuws

SAVE THE DATE (3 april aanstaande)

22-01-2024
Ben je nieuwsgierig naar wat Campus de Terp allemaal te bieden heeft? Reserveer dan nu alvast 3 april vanaf 19.00 uur in je agenda. Dan organiseren we een informatiebijeenkomst over Campus de Terp.
Nieuws

#column Even binnenkijken…

18-01-2024
Weer of geen weer, de bouw van Campus de Terp gaat gewoon door. Achter de hekken van het bouwterrein is er volop bedrijvigheid. Bouwvakkers, installateurs, elektriciens, tegelzetters, zwembadbouwers en allerlei andere techneuten werken intensief met elkaar samen om de deadline voor de oplevering van het sportgebouw en het kindcentrum te halen.
Nieuws

Berichten over de bouw

29-12-2023
De bouw van het kindcentrum en het sportcomplex liggen – ondanks het natte weer en de vorst – goed op schema. Even een korte update.
Nieuws

Samenwerken met de natuur

13-12-2023
Campus de Terp is niet alleen een verzameling van gebouwen, integendeel. Het campusterrein krijgt juist een groene uitstraling. De grote lijnen voor de inrichting van de buitenruimte zijn al bekend. Hoe kunnen we hier, als bewoners en gebruikers van de campus, nog meer betekenis aan geven? 
Nieuws

Inloopavond herstructurering Wieringerwerf

12-10-2023
Inloopavond 17 oktober 17.00 – 20.00 uur (EEN UITNODIGING VAN DE GEMEENTE)
Nieuws

Kindcentrum bereikt hoogste punt

19-07-2023
De bouw van het Kindcentrum van Campus de Terp heeft het hoogste punt bereikt. Op maar liefst 8,5 meter! Een geweldig mooi moment om even bij stil te staan. Op dinsdagmiddag vertelden de trotse bouwers van de Geus Bouw enthousiast over hun vak en over het vak Techniek op de plek waar we wellicht hun toekomstige collega’s gaan opleiden. De mijlpaal vierden zij samen met de teams van de scholen (Het Baken, Don Bosco en de Triangel), kinderopvangorganisatie Kappio en betrokken personen vanuit de verschillende besturen, met friet en bier. Een mooie afsluiting voor de zomervakantie en de bouwvak!
Nieuws

Terp Talks gemist? Kijk de uitzending terug!

28-06-2023
Op woensdag 21 juni zaten de bouwers om tafel tijdens de opnames van de vijfde – en voorlopig laatste – editie van de Terp Talks. De uitzending stond in het teken van, inderdaad, de bouw.
Nieuws

#dagvandebouw

22-05-2023
Nieuwsgierig naar de vorderingen van de bouw? Kom dan langs en zie met eigen ogen hoe het nieuwe sportgebouw op Campus de Terp tot stand komt.
Nieuws

VOOR IN DE AGENDA:

22-05-2023
Op woensdag 21 juni aanstaande vindt de vijfde – en voorlopig laatste – editie plaats van de Terp Talks. Deze keer staat de uitzending in het teken van de bouw en de bouwers. 
Nieuws

Wat is er aan de hand op het Wiringherlant…

15-05-2023
Samenwerking Wiringherlant met basisscholen wordt uitgebreid. In de afgelopen jaren is er een groeiende samenwerking ontstaan tussen de basisscholen en rsg Wiringherlant. Dit heeft geleid tot onder andere de al eerder genoemde doorlopende leerlijn Engels.
Nieuws

Engels op (eigen) niveau

08-05-2023
De basisscholen van Kindcentrum de Terp en rsg Wiringherlant werken op verschillende onderdelen met elkaar samen om ervoor te zorgen dat leerlingen een soepele overgang ervaren van het primair onderwijs (PO) naar het voortgezet onderwijs (VO). Een mooi voorbeeld hiervan is de leerlijn Engels.
Nieuws

Kinderen van Kindcentrum de Terp nemen een kijkje in de toekomst

21-04-2023
Op vrijdag 21 april namen de kinderen van Kindcentrum de Terp – dat nu in aanbouw is op Campus de Terp in Wieringerwerf – een kijkje in de toekomst. Ze brachten een bezoek aan de bouwplaats waar de eerste contouren van het kindcentrum stap voor stap zichtbaar worden. De kinderen sloegen symbolische de eerste paal slaan en begroeven een tijdcapsule.
Nieuws

Hoe ziet jouw ideale schooldag eruit?

12-04-2023
Hoe ziet jouw ideale schooldag eruit? Deze vraag stond centraal tijdens de eerste gezamenlijke vergadering van de medezeggenschapsraden van de scholen van het toekomstige Kindcentrum de Terp, de kinderopvangorganisatie Kappio en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer.
Nieuws

Eerste heipalen kindcentrum de grond in

07-03-2023
Stap voor stap worden de papieren plannen werkelijkheid. Inmiddels wordt er namelijk hard gewerkt op het Campus de Terp terrein. Zo zijn op maandag 6 maart de eerste heipalen voor het kindcentrum de grond in gegaan. Met een boor, in plaats van met een stampende heimachine, worden de in totaal 134 heipalen geplaatst.
Ga naar de inhoud