NIEUWS

Campus de Terp is in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan onze nieuwspagina. Hier vind je een overzicht van de actualiteiten.

Nieuws

Eerste heipalen kindcentrum de grond in

07-03-2023
Stap voor stap worden de papieren plannen werkelijkheid. Inmiddels wordt er namelijk hard gewerkt op het Campus de Terp terrein. Zo zijn op maandag 6 maart de eerste heipalen voor het kindcentrum de grond in gegaan. Met een boor, in plaats van met een stampende heimachine, worden de in totaal 134 heipalen geplaatst.
Nieuws

IN DE KRANT: Pumptrack op Campus de Terp?

11-01-2023
Campus de Terp moet naast een nieuw kindcentrum en zwembad ook een pumptrack krijgen. Dat vinden leerlingen van het Wiringherlant. Partijen verantwoordelijk voor de campus gaan daar graag in mee. De verwachtingen moeten wel getemperd worden als het gaat om de opleverdatum.
Nieuws

Campus de Terp in beeld

01-12-2022
Wethouder Mary van Gent van de Gemeente Hollands Kroon onthulde samen met initiatiefnemers Maaike Esselink van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, Inge van der Kooij – Heijerman van Don Bosco School Wieringerwerf namens Stichting Sarkon, Stichting Surplus en Stichting Kopwerk en Alice Hart van RSG Wiringherlant vandaag het projectbord als kick-off van de bouwfase.
Nieuws

It’s a wrap!

23-11-2022
De vierde uitzending van ‘Terp Talks’ is een feit. Op woensdagavond 23 november hadden hoogleraar David van Bodegom, Maaike Esselink (Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer), lifestylecoach Mirjam Bus (project Voel je goed) en Remy Kluvers (Team Sportservice Noordkop), onder leiding van Monique Ooms (She Knows How) in een boeiend gesprek over vitaliteit. De techniek was in handen van DSL Geluids- & Lichtverhuur.
Nieuws

De terp gaat weer spreken

11-11-2022
Het is hoog tijd om de terp weer te laten spreken! Op woensdag 23 november aanstaande vindt daarom de vierde editie van de rondetafelgesprekken over Campus de Terp plaats. Aan tafel hoogleraar Vitaliteit David van Bodegom, voorzitter van SSWW Maaike Esselink , leefstijlcoach Mirjam Bus en Remy Kluvers van Team Sportservice die onder leiding van Monique Ooms in gesprek gaan over vitaliteit, het thema van deze uitzending en een belangrijk onderwerp voor alle leeftijden. De projectleiders en initiatiefnemers van de campus zijn uiteraard ook aanwezig om de nodige vragen te beantwoorden. Er is ruimte voor informatie, een goed gesprek, vragen en vooral voor interactie.
Nieuws

Talent genoeg in de Wieringermeer!

08-11-2022
Gezond eten, wat is dat eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? Wat kun je allemaal doen voor een gezonde levensstijl? Tijdens gastlessen, gemaakt door Designathon Works en geïnitieerd door Microsoft, leren kinderen van de groepen 6 en 7 van Kindcentrum de Terp wat er allemaal komt kijken bij gezond eten.
Nieuws

Een gezamenlijke ouderavond van Kindcentrum de Terp

03-11-2022
Sociale media. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat het sociale media gebruik van je kind binnen de perken blijft? En hoe hou je het dan ook nog eens gezellig met elkaar? Dit kwam aan bod tijdens de eerste gezamenlijke ouderavond die Kindcentrum de Terp organiseerde rond het thema ‘sociale media & mobieltjes’. Alle ouders van de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Wieringerwerf waren uitgenodigd, én de ouders van de brugklassers van rsg Wiringherlant.
Nieuws

Op bezoek bij Koolen Champignons

11-10-2022
Daarom krijgen leerlingen van Kindcentrum De Terp – dat straks een plek krijgt op Campus de Terp – nu al de kans om binnen te kijken bij bedrijven op het gebied van voeding & technologie in de Wieringermeer. Ze worden niet alleen rondgeleid, maar ze krijgen ook een opdracht mee.
Nieuws

Bouwrijp maken Campus de Terp van start

26-08-2022
Nu de kapvergunning is verleend, kan het bouwrijp maken van Campus de Terp bijna beginnen. Direct nadat de bezwaartermijn voor de kapvergunning op 1 september is verlopen, gaan de werkzaamheden van start.
Nieuws

Hoe gaat Campus de Terp er straks uitzien?

26-08-2022
Deze animatie geeft een goed beeld van hoe Campus de Terp eruit komt te zien.
Nieuws

Campus de Terp, een impressie

27-07-2022
Benieuwd HOE Campus de Terp er straks uit gaat zien? Check dan snel de animatie die de Gemeente Hollands Kroon heeft laten maken!
Nieuws

Een mooi begin van de zomer

16-06-2022
Zo vlak voor het weekend kunnen we terugkijken op een hele mooi week. Zo hebben we samen met een groep betrokkenen flink nagedacht over de kernwaarden van Campus de Terp tijdens een brainstormsessie op rsg Wiringherlant. Datzelfde deden we ook in de derde editie van de Terp Talks.
Nieuws

De Terp spreekt weer!

09-06-2022
Zo vlak voor de zomer is het hoog tijd om de terp weer te laten spreken. Op woensdag 15 juni aanstaande vindt de derde editie van de rondetafelgesprekken over Campus de Terp plaats Deze keer gaat de Terp Talks over het onderwijs op de terp. Diverse betrokkenen vertellen alles over hoe de samenwerkingen tussen de verschillende scholen vormgegeven wordt in de praktijk.
Nieuws

Het mediateam vlogt door

18-03-2022
Om het vlogteam nog meer inspiratie te geven voor het creëren van filmpjes, kregen zij op 18 maart een vlogcursus van vlogger Mick, die bekend is van zijn Youtubefilmpjes. Een super inspirerend en vooral erg leuke sessie was het!
Nieuws

Engelse les

14-03-2022
Een concreet voorbeeld van de samenwerking is te vinden in de doorlopende leerlijn (van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs) van het vak Engels. Zoals wellicht bekend werken de basisscholen hiervoor al samen met rsg Wiringherlant…
Nieuws

Herinneringen van de badjuf

09-03-2022
Vorige week zijn de werkmannen gestart met het slopen van het buitenbad van wat ooit bekend stond als Zwembad de Terp. Veel mooie en ontroerende herinneringen kwamen boven. Ook bij oud-badjuf Tity…
Naar de inhoud springen