NIEUWS

Campus de Terp is in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan onze nieuwspagina. Hier vind je een overzicht van de actualiteiten.

Nieuws

Kindcentrum bereikt hoogste punt

19-07-2023
De bouw van het Kindcentrum van Campus de Terp heeft het hoogste punt bereikt. Op maar liefst 8,5 meter! Een geweldig mooi moment om even bij stil te staan. Op dinsdagmiddag vertelden de trotse bouwers van de Geus Bouw enthousiast over hun vak en over het vak Techniek op de plek waar we wellicht hun toekomstige collega’s gaan opleiden. De mijlpaal vierden zij samen met de teams van de scholen (Het Baken, Don Bosco en de Triangel), kinderopvangorganisatie Kappio en betrokken personen vanuit de verschillende besturen, met friet en bier. Een mooie afsluiting voor de zomervakantie en de bouwvak!
Nieuws

Terp Talks gemist? Kijk de uitzending terug!

28-06-2023
Op woensdag 21 juni zaten de bouwers om tafel tijdens de opnames van de vijfde – en voorlopig laatste – editie van de Terp Talks. De uitzending stond in het teken van, inderdaad, de bouw.
Nieuws

VOOR IN DE AGENDA:

22-05-2023
Op woensdag 21 juni aanstaande vindt de vijfde – en voorlopig laatste – editie plaats van de Terp Talks. Deze keer staat de uitzending in het teken van de bouw en de bouwers. 
Nieuws

#dagvandebouw

22-05-2023
Nieuwsgierig naar de vorderingen van de bouw? Kom dan langs en zie met eigen ogen hoe het nieuwe sportgebouw op Campus de Terp tot stand komt.
Nieuws

Wat is er aan de hand op het Wiringherlant…

15-05-2023
Samenwerking Wiringherlant met basisscholen wordt uitgebreid. In de afgelopen jaren is er een groeiende samenwerking ontstaan tussen de basisscholen en rsg Wiringherlant. Dit heeft geleid tot onder andere de al eerder genoemde doorlopende leerlijn Engels.
Nieuws

Engels op (eigen) niveau

08-05-2023
De basisscholen van Kindcentrum de Terp en rsg Wiringherlant werken op verschillende onderdelen met elkaar samen om ervoor te zorgen dat leerlingen een soepele overgang ervaren van het primair onderwijs (PO) naar het voortgezet onderwijs (VO). Een mooi voorbeeld hiervan is de leerlijn Engels.
Nieuws

Kinderen van Kindcentrum de Terp nemen een kijkje in de toekomst

21-04-2023
Op vrijdag 21 april namen de kinderen van Kindcentrum de Terp – dat nu in aanbouw is op Campus de Terp in Wieringerwerf – een kijkje in de toekomst. Ze brachten een bezoek aan de bouwplaats waar de eerste contouren van het kindcentrum stap voor stap zichtbaar worden. De kinderen sloegen symbolische de eerste paal slaan en begroeven een tijdcapsule.
Nieuws

Hoe ziet jouw ideale schooldag eruit?

12-04-2023
Hoe ziet jouw ideale schooldag eruit? Deze vraag stond centraal tijdens de eerste gezamenlijke vergadering van de medezeggenschapsraden van de scholen van het toekomstige Kindcentrum de Terp, de kinderopvangorganisatie Kappio en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer.
Nieuws

Eerste heipalen kindcentrum de grond in

07-03-2023
Stap voor stap worden de papieren plannen werkelijkheid. Inmiddels wordt er namelijk hard gewerkt op het Campus de Terp terrein. Zo zijn op maandag 6 maart de eerste heipalen voor het kindcentrum de grond in gegaan. Met een boor, in plaats van met een stampende heimachine, worden de in totaal 134 heipalen geplaatst.
Nieuws

IN DE KRANT: Pumptrack op Campus de Terp?

11-01-2023
Campus de Terp moet naast een nieuw kindcentrum en zwembad ook een pumptrack krijgen. Dat vinden leerlingen van het Wiringherlant. Partijen verantwoordelijk voor de campus gaan daar graag in mee. De verwachtingen moeten wel getemperd worden als het gaat om de opleverdatum.
Nieuws

Campus de Terp in beeld

01-12-2022
Wethouder Mary van Gent van de Gemeente Hollands Kroon onthulde samen met initiatiefnemers Maaike Esselink van Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, Inge van der Kooij – Heijerman van Don Bosco School Wieringerwerf namens Stichting Sarkon, Stichting Surplus en Stichting Kopwerk en Alice Hart van RSG Wiringherlant vandaag het projectbord als kick-off van de bouwfase.
Nieuws

It’s a wrap!

23-11-2022
De vierde uitzending van ‘Terp Talks’ is een feit. Op woensdagavond 23 november hadden hoogleraar David van Bodegom, Maaike Esselink (Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer), lifestylecoach Mirjam Bus (project Voel je goed) en Remy Kluvers (Team Sportservice Noordkop), onder leiding van Monique Ooms (She Knows How) in een boeiend gesprek over vitaliteit. De techniek was in handen van DSL Geluids- & Lichtverhuur.
Nieuws

De terp gaat weer spreken

11-11-2022
Het is hoog tijd om de terp weer te laten spreken! Op woensdag 23 november aanstaande vindt daarom de vierde editie van de rondetafelgesprekken over Campus de Terp plaats. Aan tafel hoogleraar Vitaliteit David van Bodegom, voorzitter van SSWW Maaike Esselink , leefstijlcoach Mirjam Bus en Remy Kluvers van Team Sportservice die onder leiding van Monique Ooms in gesprek gaan over vitaliteit, het thema van deze uitzending en een belangrijk onderwerp voor alle leeftijden. De projectleiders en initiatiefnemers van de campus zijn uiteraard ook aanwezig om de nodige vragen te beantwoorden. Er is ruimte voor informatie, een goed gesprek, vragen en vooral voor interactie.
Nieuws

Talent genoeg in de Wieringermeer!

08-11-2022
Gezond eten, wat is dat eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? Wat kun je allemaal doen voor een gezonde levensstijl? Tijdens gastlessen, gemaakt door Designathon Works en geïnitieerd door Microsoft, leren kinderen van de groepen 6 en 7 van Kindcentrum de Terp wat er allemaal komt kijken bij gezond eten.
Nieuws

Een gezamenlijke ouderavond van Kindcentrum de Terp

03-11-2022
Sociale media. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat het sociale media gebruik van je kind binnen de perken blijft? En hoe hou je het dan ook nog eens gezellig met elkaar? Dit kwam aan bod tijdens de eerste gezamenlijke ouderavond die Kindcentrum de Terp organiseerde rond het thema ‘sociale media & mobieltjes’. Alle ouders van de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Wieringerwerf waren uitgenodigd, én de ouders van de brugklassers van rsg Wiringherlant.
Nieuws

Op bezoek bij Koolen Champignons

11-10-2022
Daarom krijgen leerlingen van Kindcentrum De Terp – dat straks een plek krijgt op Campus de Terp – nu al de kans om binnen te kijken bij bedrijven op het gebied van voeding & technologie in de Wieringermeer. Ze worden niet alleen rondgeleid, maar ze krijgen ook een opdracht mee.
Naar de inhoud springen