Zoek
Sluit dit zoekvak.

WAAR KOMT

Campus de Terp

De Campus wordt gebouwd aan de Terpweg in Wieringerwerf. Het overwegend groene terrein heeft de vorm van een terp en ligt net iets verhoogd. Net als de straat, leent Campus de Terp haar naam aan dit gegeven.

Op dit moment zijn het zwembad en de sporthal er gevestigd, maar voor de realisatie van de Campus wordt het gebied opnieuw ingericht. Het groene karakter blijft hierbij behouden.

WANNEER IS

Campus de terp

Af?

De plannen voor Campus de Terp zijn al een aantal jaren in ontwikkeling. Achter de schermen zijn de betrokken partijen al langere tijd met elkaar in gesprek. Stap voor stap krijgt de campus steeds meer vorm. Als alles volgens planning verloopt, worden de accommodaties, het terrein en al zijn faciliteiten in de loop van het voorjaar van 2024 opgeleverd. De opening zal na de zomervakantie van 2024 plaatsvinden.

Ontwerpen &

Bouwen

Op dit moment verkeert de ontwikkeling van Campus de Terp in de fase van bouw & ontwikkeling. In december 2022 start de bouw van het sportcomplex. In week 6 van 2023 gaat de eerste paal de grond in van Kindcentrum de Terp.

Fase 1 - Afgerond
Idee &
Ontwerp
Fase 1 - Afgerond
Fase 2 - Afgerond
Uitwerking &
Voorbereiding
Fase 2 - Afgerond
Fase 3
Bouw &
ontwikkeling
tot voorjaar 2024
Fase 3
Fase 4
Realisatie &
Opening
september 2024
Fase 4

Fase 1

Idee & Ontwerp

Campus de Terp begon met een droom, een idee: hoe mooi zou het zijn als er in de Wieringermeer een centrale plek is waar je samen kunt leren, sporten én recreëren, in een groene en duurzame omgeving? De initiatiefnemers vanuit het voortgezet onderwijs, basisonderwijs, verenigingsleven en de gemeente Hollands Kroon zijn vervolgens gekomen tot een uniek ontwerp voor de Campus. Een ontwerp dat ruimte biedt aan een kindcentrum en een sportgebouw in een parkachtige omgeving. Een ontwerp dat op de nieuwe Campus alles aan elkaar verbindt. Campus de Terp verbindt basis- & voortgezet onderwijs, onderwijs & sport, en onderwijs, sport & bedrijfsleven. Samen creëren we een enorme meerwaarde. En daar kan iedereen in de Wieringermeer van profiteren. Van 0 tot 100.

Fase 2

Uitwerking & Voorbereiding

In deze fase hebben de initiatiefnemers – samen met architecten en ontwerpers – gewerkt aan de plannen voor het kindcentrum, het sportgebouw en de inrichting van het campusterrein. De scholen en de kinderopvang trokken hierin samen op voor Kindcentrum de Terp. Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer richtte zich op sportcomplex de Terp. De gemeente kwam tot een ontwerp voor de buitenruimte. Deze fase kenmerkte zich door afstemming en overleg. Samen van Campus de Terp één geheel maken, dat was het doel dat iedereen voor ogen had. In deze fase stonden de voorbereidingen voor de bouw centraal.

Fase 3

Bouw & Ontwikkeling

Na de sloop van het oude buitenbad De Terp en de nodige grondwerkzaamheden, kon begin 2023 de daadwerkelijke bouw van start gaan. Stap voor stap. In februari 2023 ging de eerste paal van het sportgebouw de grond in. Begin maart 2023 werd de eerste paal geslagen van het kindcentrum. Als alles volgens planning verloopt, worden de gebouwen in het voorjaar van 2024 opgeleverd. De aanleg van het campusterrein loopt gelijk op met deze ontwikkeling.

Fase 4

Realisatie en opening

Na de zomervakantie van 2024 wordt Campus de Terp officieel geopend. Dan zijn beide gebouwen in gebruik en het nieuwe schooljaar en sportseizoen weer van start gegaan. Dat belooft een feestelijk evenement te worden, deze unieke mijlpaal moet uiteraard goed gevierd worden. Natuurlijk is iedereen die benieuwd is naar wat Campus de Terp te bieden heeft, van harte welkom. Heel graag tot dan!

Ga naar de inhoud