De bouw van het kindcentrum en het sportcomplex liggen – ondanks het natte weer en de vorst – goed op schema. Even een korte update.

Kindcentrum de Terp
Alle binnenwanden en de plafonds worden geplaatst en de schilder is begonnen met het schilderen van de muren en kozijnen. Binnenkort worden de vloeren gelegd, waarna de keukens worden geplaatst en de afbouw van het interieur kan beginnen.

Aan de buitenzijde worden steenstrips aangebracht en is het geveltimmerwerk in volle gang. Zodra dit is afgerond, worden de steigers weggehaald en kunnen we het kindcentrum in zijn volle glorie aanschouwen. Dat is een moment om naar uit te kijken. Vervolgens start de aannemer met de aanleg van het schoolplein. Zoals het er nu uitziet, wordt de opleverdatum in mei gehaald.

Sportcentrum de Terp
Inmiddels is zichtbaar dat aan de buitenkant rondom het sportcentrum een grote gele staalconstructie is geplaatst. Deze maakt onderdeel uit van de buitenste schil die om het gebouw heen wordt geplaatst, waar strekmetaal in wordt verwerkt. Strekmetaal is een rooster dat is gemaakt door sneden te maken in een metalen plaat en deze daarna uit te rekken (te strekken). De ontwerpers van Slangen + Koenis Architecten hebben dit bedacht en het maakt dat het sportcentrum een hele eigen uitstraling krijgt.

Binnen wordt hard gewerkt door de mannen van aannemersbedrijf de Jong Ursem en de installateurs van Hellebrekers om alles op tijd af te krijgen. De bouw loopt op schema. De installaties voor het zwembad, de pompen en al het andere installatiewerk wordt aangesloten, het tegelwerk wordt aangebracht in het zwembad en de andere ruimtes. De wanden op de bovenverdieping zijn geplaatst. En wat wordt het mooi en groot. De oplevering van het complex is op 3 juni. Het team van SSWW stroopt zijn mouwen op!

Op 1 april 2024 beginnen de werkzaamheden in de buitenruimte voor de aanleg van het multifunctionele kunstgrasveld en de 4-baans atletiekbaan. De planning is dat beide 30 juni kunnen worden opgeleverd.