Weer of geen weer, de bouw van Campus de Terp gaat gewoon door. Achter de hekken van het bouwterrein is er volop bedrijvigheid. Bouwvakkers, installateurs, elektriciens, tegelzetters, zwembadbouwers en allerlei andere techneuten werken intensief met elkaar samen om de deadline voor de oplevering van het sportgebouw en het kindcentrum te halen.

Ondertussen worden de toekomstige gebruikers van de nieuwbouw steeds nieuwsgieriger. In de afgelopen periode was er voor hen gelegenheid om even binnen te kijken en een indruk te krijgen van het eindresultaat. Geweldig om van dichtbij te kunnen zien hoe de gebouwen vorm krijgen.

Zin om te sporten
Het sportgebouw is indrukwekkend van formaat en zelfs nu het nog niet af is, kijk je toch je ogen uit. Het zwembad, dat nu nog een grote bak is zonder water, de enorme sportzaal met ruimtes voor de berging van materialen, de ruimte waar de kantine komt, en het uitzicht over de campus. Je krijgt gewoon direct zin om hier te gaan sporten, of een baantje te trekken.

Samen leren
In het Kindcentrum zijn de contouren van de inrichting al goed zichtbaar: de ruimtes voor de kinderopvang, de speelzaal met de lichtkoepels, de klaslokalen voor de basisschoolkinderen, brede gangen die volop ruimte bieden voor samenwerken. En aan de voorzijde het bordes met de trap die naar boven leidt en leerlingen direct toegang geeft tot hun klassen. In de technische ruimte wordt hard gewerkt aan de installatie van alle apparatuur om het gebouw te verlichten en verwarmen.

De droom komt uit
Je zult hier maar kunnen sporten, werken en leren… op zo’n mooie plek, uitgerust met alle moderne faciliteiten. Dat kan straks gewoon, in de Wieringermeer. Steen voor steen en stap voor stap krijgt Campus de Terp vorm. Het begon allemaal met een droom van een groep vrijwilligers. Nog een paar maanden wachten en dan is die droom uitgekomen. Een moment om naar uit te kijken.