Als bouwer is elk project bijzonder en vooral mooi. Het is namelijk jouw project en jouw klus die jij en je team hebben geklaard. Toch hebben ook bouwers soms hun voorkeuren. Uitdagingen, daar houden ze bijvoorbeeld van. En uitdagingen, die hebben Stefan Wever van De Jong Ursem en Joris Meijer van De Geus Bouw volop gekregen tijdens het bouwen van de sportaccommodatie en het kindcentrum van Campus de Terp…

Sport
“Naast dat het natuurlijk een grote opdracht is, is het een werk waarin veel verschillende technische aspecten en bouwtechnieken om de hoek komen kijken,” zegt Stefan, projectleider op de bouw van het nieuwe multifunctionele sportgebouw. “Bovendien is het op bepaalde plekken millimeterwerk, al zou je dat door de grootsheid wellicht niet vermoeden. Neem het zwembad, dat mag absoluut niet kleiner zijn dan 25 meter en 2 centimeter. Nauwkeurig werken is dus echt een must. Maar, dat het niet zomaar een ABC’tje is, dat maakt het zowel voor ons voorbereiders, als voor de uitvoerders extra leuk.”

Onderwijs
Joris en zijn team, die hard werken aan Kindcentrum de Terp, beamen dit. “We bouwen hier aan en voor de toekomst, en dat maakt het vooral heel speciaal. De algemene techniekruimte, waarin zich onder andere de warmtepomp bevindt, is daar het voorbeeld van. Deze wordt vaak weggestopt in een hoek, of nog liever in de kelder. Hier is alle techniek midden in het gebouw geplaatst met glazen wanden als muren. Aan de buitenkant hangt een scherm waarop je ziet wat er binnenin gebeurt en kunt aflezen hoe het verbruik is. Het is eigenlijk een schoolles op zich, want de kinderen lopen er dagelijks langs. Dat is toch uniek?!”

Als bouwer is elk project bijzonder en vooral mooi. “Campus de Terp heeft alleen net dat beetje meer,” zeggen beide heren vol enthousiasme. “We trekken nu een eindsprint en kunnen daarna niet wachten om beide gebouwen aan iedereen te laten zien.”