Op vrijdag 21 april namen de kinderen van Kindcentrum de Terp – dat nu in aanbouw is op Campus de Terp in Wieringerwerf – een kijkje in de toekomst. Ze brachten een bezoek aan de bouwplaats waar de eerste contouren van het kindcentrum stap voor stap zichtbaar worden. De kinderen sloegen symbolische de eerste paal slaan en begroeven een tijdcapsule.

Na de zomervakantie van 2024 nemen kinderopvangorganisatie Kappio en drie basisscholen uit Wieringerwerf hun intrek in Kindcentrum de Terp: de Don Boscoschool (Sarkon), De Triangel (Surplus) en Het Baken (Kopwerk). Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouw van het kindcentrum. Om de kinderen voor te bereiden op de aanstaande verhuizing, organiseren de scholen een bouwproject. Als kick-off van dit project brachten zij op 21 april een bezoek aan de bouwplaats.

Paal en capsule
Onlangs bracht aannemer De Geus Bouw op zijn beurt een bezoek aan de scholen. Hij bracht houten palen mee, met het verzoek aan de leerlingen om deze te versieren. Tijdens de kick-off op de bouwplaats sloegen de kinderen deze als symbolische eerste paal. Daarnaast hebben de kinderen een tijdcapsule gevuld met een aantal spullen die de huidige tijd markeren, zoals de krant van 21 april, foto’s van de huidige schoolgebouwen, verhalen en tekeningen van de kinderen over een dag op school en bij de opvang in 2023. Na deze handelingen volgde een rondleiding over de bouwplaats. De kinderen deden aansluitend gezamenlijk mee aan de Koningsspelen.

Weer een mooie mijlpaal voor Kindcentrum de Terp!
De Gemeente Hollands Kroon maakte een leuk VERSLAG.