Het nieuwe kindcentrum is al goed zichtbaar vanaf de weg. Wat nog ontbreekt is het logo waardoor iedereen kan zien dat het hier om Kindcentrum de Terp gaat. Daar kwam op donderdag 7 maart al een beetje verandering in. Voor de kinderen op basisscholen Triangel, Don Bosco en het Baken startte de ochtend met een presentatie over de nieuwbouw. Daarna werd, onder het toeziend oog van de kinderen, het nieuwe logo onthuld. De volgende stap is dat het logo ook snel zichtbaar wordt op het, nu al prachtige, gebouw.

Een nieuw verhaal
Een nieuw logo vertelt een nieuw verhaal. In het logo zit namelijk een duidelijke verwijzing naar de Terp in Wieringerwerf. De groene boog, die de terp symboliseert, geldt tevens als dak van het Kindcentrum. Waar een Terp zorgt voor bescherming tegen opkomend water, zorgt Kindcentrum de Terp voor een veilige plek waarin kinderen van 0 tot 14 jaar zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Samen in verbinding
In Kindcentrum de Terp staan vier partijen met elkaar in verbinding en wordt er met ingang van het nieuwe schooljaar intensief samengewerkt aan doorgaande leerlijnen. De vier letters
(T-E-R-P) verwijzen naar de drie basisscholen en Kappio kinderopvang. Bij de keuze van de kleuren is gekeken naar de huidige logo’s. Ook het groene karakter en de waterrijke omgeving van de Wieringermeer zijn terug te vinden.

Een dynamische leeromgeving
Dagelijks ontmoeten 450 kinderen elkaar in een dynamische leeromgeving. Het speelse karakter van de letters in het logo is straks ook zichtbaar in het gebouw en de omgeving. Want naast de lokalen is er voor de kinderen ook ruimte om gebruik te maken van leerpleinen, de centrale hal, de keuken, de bibliotheek, het speellokaal, het technieklokaal, het schoolplein, het gebied van Campus de Terp, de dans- en gymzalen en natuurlijk het naastgelegen zwembad.

Medio mei 2024 wordt het nieuwe kindcentrum opgeleverd en bij de start van schooljaar
2024-2025 gaan alle kinderen voor het eerst naar school op de Terp. Wordt vervolgd…!