Hoe laat je kinderen kennismaken met beroepen en bedrijven in de regio? Door ze daar op bezoek te laten gaan! Bedrijven zitten te springen om goed opgeleide, gemotiveerde medewerkers. Hoe mooi is het als die uit de regio komen? Daarom krijgen leerlingen van Kindcentrum De Terp – dat straks een plek krijgt op Campus de Terp – nu al de kans om binnen te kijken bij bedrijven op het gebied van voeding & technologie in de Wieringermeer. Ze worden niet alleen rondgeleid, maar ze krijgen ook een opdracht mee.

Vorige week was het de beurt aan leerlingen van groep 4. Zij brachten een bezoek aan Koolen Champignons in Wieringerwerf. In de klas hadden de kinderen al een film gezien over champignons en daar met elkaar over gesproken. Op het bedrijf leidde eigenaar Teun Koolen de kinderen zelf rond en vertelde hen alles over hoe champignons en paddenstoelen worden gekweekt en klaargemaakt voor de verkoop, en hoe van paddenstoelen zelfs paddenstoelenburgers worden gemaakt. Na het bezoek kregen de leerlingen zakken met champignons mee om ze zelf te kweken, te proeven en erover na te denken waarvoor je champignons allemaal kunt gebruiken.

De leerlingen kregen ook een vraag mee: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen meer champignons gaan eten? Ze gaan hiermee in groepjes aan de slag, en elk groepje maakt hiervan een presentatie. Directeur Teun Koolen komt binnenkort naar de school om de presentaties van de kinderen te bekijken. Het beste idee mag in de keuken van Koolen Champignons worden uitgeprobeerd. Een geweldige leerervaring die de leerlingen nog lang zal bijblijven.